Hur många av oss önskar inte att vi skulle se det som är det finaste och bästa av oss i speglarna som vi speglar oss i på morronen när vi fixar till oss lite, på dagen då vi råkar gå förbi en spegel eller när vi provar kläder, skor smink eller annat?
Lyssnade på en podcast m Hanna och Amanda där de pratade om hur speglar verkloigen kan stärka en i att se det där som man själv inte gillar på el med sin kropp eller sitt fejjs. Ljuset kan ställa till en hel del när man kollar sig i en spegel, ja, ta exempelvis frisörspegeln...klockrent sist då jag hade (tyckte jag) sminkat i ordning mig lite och shejpat upp fejjset lite, tills jag satte mig i frisörstolen och i det fantastiska skenet av lampor som visade inte bara mig utan heela världen alla de nya rynkorna under ögona?? VA!!!! vart kom dom ifrån nu då, över ett par timmar bara?? HUR är det möjligt att dom sitter i MITT ansikte och bara skrattar åt mig. Jag som inte ens tycker att linjer under ögona är så farligt utan kan se ganska charmigt ut ända till som nu sitter i MITT ansikte??!!
skrattar lite här bakom skärmen för jag ska straxt återkoppla just till vad spegeln berättar och hur vi kan se varandra som speglar, vilket jag nu direkt vill komma till eftersom jag blir så ivrig,haha skulle kanske starta en podcast för mig själv och babbla min blogg i stället,ja roligast skulle ju jag ha i allafall!
Nåja, min kära Rebecca va hemma här igår och vi hade lite mysdag och åt go sallad tillsammans och hon skulle dessutom klippa sin långhåriga lillebror som hon nu insett blivit tonåring,ojoj...
Hon klippte honom och sen såklart ville lillprinsessan få sitt hår klippt lite med av Rebecca. Jaha så blev det min tur och jag hade verkligen en såndär "Fuldag" ni vet ...usch, vill inte se åbäket i spegeln eller ens prata om det men nu va det så lägligt att få håret klippt och Rebecca slösade sina varma fina ord om sin mamma, fast jag hade illröd näsa av allt snytande jag hållt med den senaste snart vecken. Linjerna under ögona ska vi inte prata om eftersom jag sovit så lite senaste tiden men visst...Jag blev superfin i håret och kände mig genast lite gladare och sen så va det dax för den obligatoriska ögonbrynsplockningen som fick mig att återkoppla till detta med speglar.
Rebecca plockade ögonbryna så mina rynkor blev mindre helt enkelt och jag ser både piggare och gladare ut fast att det är exakt samma fejjs som jag såg i spegeln nyss?!
Jag tror att DELS är det såklart de där små knepen som gör att man lurar sig lite och lyfter fram det som är bättre i ansiktet o kroppen men sen är det så självklart och klockrent att det är av vikt vilka människor vi har runt oss, vilka personer vi omger oss med som vi speglar oss i och hämtar "Boost" ifrån.
Hur pratar de du har runt dig? vad får den eller de dig att känna dig?...glad, ful, dum i huvudet, liten, stark, fantastisk, underbar och hur duglig som helst?
Det där är oerhört viktigt att ha koll på för både du och jag blir vansinnigt påverkade mentalt och hur vi ser på oss beroende på vem vi har omkring oss och speglar oss i.
Rebecca fick mig att känna mig jättesnygg och pigg igår bara genom att ösa lite ur sitt goa hjärta i sin syn på mig som mamma, familjehemsmamma, som kvinna och bara att hon tycker att jag är så vacker....fatta att va i den miljön en stund, då kunde jag se hur mina rynkor nästan försvann och det jag såg i spegeln va rätt bra faktiskt o med ett leende på läpparna dessutom.
Tror som Hannah och Amanda, att det rent praktiskt också är viktigt att ha snyggspeglar hemma hos sig som förstärker det som man gillar på sin kropp och sen ta ner eller bort de där speglarna som fångar det som får en att tvinmgas banta lite, eller ändra lite och hur man än gör så blir det inte bättre. Känslan är av vikt och den kan vi så lätt skapa oss en skitbra sån med hjälp av rätt speglar och bra medmänniskor.
Jag speglade mig förresten i det där programmet med Glada Huddikgänget, Trollkarlen från oz...
asså hon Ida tog priset igår när hon fullständigt "nockade" mig med en klockren scen från inspelningen av resan till teatern o rollen hon skulle spela.
Jättenervös och tog sin mentor till hjälp som också har en funktionsnedsättning. Bästa Teamet säger jag och så simpelt vårt liv skulle kunna vara. Ida bad sin mentor om råd för att kunna släppa det nervösa innan hon går in på scenen och hon va så nervös av att bara prata om det m sin mentor och hennes mentor svarar såhär ungefär: Innan du går in på scenen, andas djupa andetag, 3 stycken och sen släpp nervöset!!
Ida svarade: jaha , då gör jag så.
Så plättlätt va det och dessa simpla tips blir inte krångligare än just så, och lilla Ida va supernöjd med rådet och tog det med sig. Om ni inte följt denna programserie på  tv 4 så GÖR det med just "spegeltanken" i ditt sinne.

och bästa Ida:
(Bilder hämtade från google)
 
Se hur de stöttar varann, hur okomplicerat och lätt det är fast att man kan vara både lessen, besviken och arg...Dessa människor är så socialt kompetenta och visar oss andra krångelpettrar hur vägen kan se ut, hur mycket onödigt jox vi kan slippa undan bara genom att ha bra speglar kring oss, hur vi kan påverka varandra att se och lyfta det bästa hos varandra och det fantastiska med etta är ju detta att ju mer man klarar av att ge andra av sina goda tankar och generösa komplimanger eller boost , desto bättre och gladare mår man ju själv.
Jag har rensat bort lite onödiga speglar i mitt liv och skaffat ett par nya bra och jag ska bli bättre att titta mig i dom speglarna istället för i dom som får mig att se mig på ett dumt och onödigt sätt!
Så min maning till er alla: VÄLJ RÄTT SPEGLAR!!
Stor kram idag!
Marie Caztis

Kommentera

Publiceras ej