Halva familjen ligger sjuka här hemma, lilla Prinsessan och jag är bara lite småsnoriga medans de andrar snörvlar hostar, febrar & har ont i halsen.
Vi bestämde oss för att baka bullar och bjuda de sjuka på och så fick det bli, ni må tro att hon va en hejjare på att baka bullar den lilla Å hej och hå vilket fokus.
Gissa om hon vastolt över sin prestation och vi fick mysigaste stunden...liiite ont i magen bara av allt smakande på deg och kanelblandningen såklart men det gick snabbt över när vi gick ut i förrådet för att se om Rebecca och Jennifer möjligen hade kvar pippi långstrumpdockan, herr nilsson och lilla gubben...vinstlott blev det fast det förståss,hm, jag lider desvärre av luktnojja och klarar bara inte av förrådslukten så när hon somnade tog jag allt och stoppade in i tvättmaskinen för att sedan plocka ut en SKALLIG Pippidocka och hela tvättmaskinen och allt däri helt inlindat med oranget hår i määäängder. Jonathan och Thomas dog av skratt medan jag kände att HUR ska jag nu förklara för prinsessan att Pippis hår visst lossnade, hon som va så lycklig över lilla Pippi familjen....
Nåja, det får jag ta hand om i morron känner jag.
Vi satt och pratade en kväll dagarna efter nyår och kom fram till vårt första familjetema för 2014 och det som vi kände va klockrent  varjust det att:
VATTNAVARANDRAS RÖTTER! ofta och ännu mer.
Uttrycket kommer från Jonathan och han har fått det från skolan här i Mellösa där de medvetet och aktivt jobbar just med det. Att vattna varandras och sina egna rötter, ja det handlar förståss om att prata gott till och om varandra och om sig själv. se till att stötta varandra så att rötterna växer sig starka inom oss och så att vi kan växa och må gott. Bli starka och få god självkänsla och ett gott självförtroende.
Lätt att TÄNKA alla bra ,snälla och härliga saker om varandra och om sig själv med för den delen så varför inte se till att sätta fart på munlädret och ge sig själv och varann orden, känslan , överraskningen och feedbacken som kan kännas så skön att få exakt just NU och NU och NU.
Ge varandra små uppskattande presenter eller tiden som är det finaste tycker jag, Tiden är väl så skön att få eller att ge bort. Ja, man jobbar, lagar mat, städar, tvättar, och håller på med tusen saker samtidigt för att varaså effektiv som möjligt men att vara exakt där man är med den man är med, det ni, det är en konst som ger både avspänning, kravlöshet, glädje och balans.Dock lättare sagt än gjort då jag exakt nu när jag bloggar tänker på hur det ska bli när prinsessan nu ska skolas in på nya "Dagis" på onsdag, samtidigt som  jag funderar över om jag fick bort alla oranga hår från kläderna jag slängde med i den där Nojjmaskinen...och fantastisk skola Mellösa har egentligen och näää sista terminen för min lilla kille som blir tonåring i år, och just ja??ringde jag upp mamma nån gång eller glömde jag det , sådär ja! just så i nuet och i tiden är jag nu-bra observation att göra nåt åt tycker jag för wow vad härligt det är att vara helt närvarande där jag är och med den jag är.
Så Vattna rötterna va väl ett klokt val tycker jag.
Nya året har just startat och jag vet vad mitt heter...ska skriva om det i morron så Hold on and see you tomorrow.
/Caztis
( Bild hämtad från google )
 

Kommentera

Publiceras ej