Efter en fantastiskt skön och mysig helg så startar veckan upp med en ny måndag.
Har just pratat med min nya arbetsplats och med min nya chef och det känns så himla bra i magen!!
Är ju hemma med "A" under februari med och ska in och arbeta igen efter det.
Nu får vi här hemma en chans att integreras tillsammans i lite lugnare takt och det behövs när man kliver in i ett sådant här uppdrag....TIDEN.
Det finns inte en chans att kunna snabba sig och skynda på el pressa varken barnet eller familjen i en sådan här situation, alla behöver få känna sig för och kliva in i sina nya roller och barnet behöver verkligen få superutrymme och tid att hitta sig själv i sitt "nya" hem och i sin "nya" familj, plus att förskolan också är en plats där hon ska integreras i lugn och ro.
Vi ser dock lite olika på tid och utrymme för vårt samhälle är ju så pass styrt av ekonomi på många platser i alla möjliga yrken. Jag tycker att inom skola och förskola altså kommunen så är det styrt av ekonomi det allra mesta och det är så sällan det gynna varken personalen eller barnen som vi alla månar om och så fint skriver  i våra mål och andra dokument, samt i barnkonventionen....blir bara arg när jag tänker på det. Så himla mycket fina och bra ord och mål men SÅÅÅÅ lite verklighetsförankring. Klart vi ska hamål men det tar hårt att arbeta för att personal och barn ska gå i förstahand när det gång på gång blir avslag på grund av ekonomin.
Det finns så mycket bra saker man skulle kunna göra för att förbättra och stärka upp arbetsglädjen och motivationen på förskolor- det finns så mycket man kan göra som hjälper utsatta barn på förskolan och alla andra barn med såklart. Det finns så mycket man kan ge och göra för familjehemsbarnen men det är en sak som behövs främst och det kostar det med...TIDEN!!
Vet inte varför jag snöade in på detta nu men tiden är ju så mycket på olika sätt och detta var ju ett perspektiv , sen har vi ett annat perspektiv på tiden som jag älskar och som betyder mer än alla materiella saker och allt du kan önska dig, TIDEN!
Närvaron i tiden, den är så fin, bra, härlig,underbar och fantastisk på det viset att när du eller jag får någon annans tid och närvaron under den tiden så ger det tusenfalt mot allt annat och där är tiden så dyrbar på ett "presentsätt" tycker jag. Att kunna ge av sin fulla uppmärksamhet och närvaro i tid är ganska så specielltför tänk så många gånger som jag själv tex pratar i telefon och hänger upp tvätten samtidigt och skiriver till en sak på inköpslistan och viskar till sonen att göra sina läxor innan det blir för sent, samtidigt som jag ser en fläck på bordet och torkar bort den... i luren har jag altså pratat men inte varit närvarande men jäkligt effektiv vilket är en helt annan sak. Närvaron i ett samtal kan ju ge både mig och den jag pratar med en så fin stund fast att vi inte ses men det krävs att ta tiden, den närvarande tiden!
Detta är något jag skulle kunna blomma ut i ännumer men tiiiden rinner iväg och jag ska hämta "A" på förskolan, hon va så förkyld i morse så vi får se vad som hänt under dessa timmar nu.
Varför vår helg var så fantastisk va just pga att vi alla tog oss tiden att vara närvarande tillsammans och det skapar ju världens bästa känsla och jag mår så gott när jag kan ge min hela närvaro till familjen när vi är tillsammans.
Pulkabacken har fått stå ut med oss mycket sista dagarna och det har varit full lek och fantasi i skogen därikring med björnar och drakar och en skön koja att vila i.
När vi väl kom in så hadeJennifer och Calle "Just dance" race och det fångade lilla "A" helt och fulls så hon dansade loss ordentligt tillsammans med dom och sen själv- jättekul!!

Sen fick mamma Marie den briljanta ide´n att gå ut i förrådet och ta in alla kaplastavarna som blev ytterligare en helghit! jätteroligt och så tålamodskrävande det är för oss alla tror jag.
Tiden har varit en gåva denna helgen och jag vill plocka med mig det som ett veckotema att tänkamedvetet på varje dag flera ggr om dagen att vara närvarande och ge min tid till alla jag möter utan atthålla på med tusen saker samtidigt som är min styra eller brist...jag väljer att se det som en styrka ,haha
stor kram till er från:
Caztis

Kommentera

Publiceras ej