Vi avslutade veckan med ett biobesök med den lilla
Det blev så lyckat och hon ville gensat gå in på en ny bio direkt efter Emil va slut så det ska vi göra till en "specialmysvana",att gå på bio och köpa meny med dricka och popcorn:
Bäst att hålla i popcornen när det är så spännande hela tiden!
Filmen lever i henne och igår efter förskolan så satte hon sig på den där fotpallen på badrummet med sin rosa studsboll i ena handen och ett rosa hårspänne i den andra handen och stänger dörren...
"Vad gör du?"frågar jag
"sitter i snickeboa, för jag har gjort hyss!"
"vad håller du i då?"
"Ien trägubbe för jag ska göra en gubbe som emil"säger hon och jag döör en liten bit av hennes fantasi,sötunge.
I måndags var det dags att påbörja den nya looken i håret och jag hadesåklart Rebecca med mig till salong kockett där hennes kompis jobbar! så duktig och omsorgsfull. Ska altså tona ner håret ett par nivåer, altså få bort det svarta som jag känner att jag är definitivt helt klar med! Men att få bort det svarta tar sin tid och första besöket hos Isabella tog ca 5 timmar då hon vill skona mitt hår så mycket som möjligt.
snacka vardagslyx.se, Jag mådde som en prinsessa och kände att jag blev så påfylld av energi och annat bra som man behöver för att vara en så bra person och mamma man bara vill vara 24/7.
Resultatet i salongen direkt efteråt...och nu ett par dagar senare och en hårtvätt till så är det ytterligare lite mer osvart eller vad jag ska säga, haha! nöjd och känner att det nya temat tagit fart här ordentligt....nämligen detta

Jag ska se till att vara noga med att göra regelbundna insättningar på mitt eget hälsokonto på olika vis och där fokus ligger på att ska EGENTID!! den är ju A&O för att ro runt och för att kunna vara den jag vill vara, för att hålla kvar energi, motivation och inspiration!
Det finns dock en sak som jag haaaatar att göra men som dock måste ingå i detta tema...ååååh jag gillar inte att sätta ord på detta för det finnsnog inget jag ogillar så mycket och inte ens fattar att andra kan tycka är så lattjigt och härligt!!
TRÄÄÄÄNA på maskiner!! fy för den lede säger jag altså men det är ju så att min kära naprapat talat om för mig att jag inte har en endaste liten stark muskel varken i nacke eller rygg och att jag inte kommer att orka lyfta min kropp när jag blir gammal om jag inte börjar träna rygg och nacke!!!
Hur tusan ska jag ens kunna göra det när det är så fruktansvärt tråkigt att träna. Jag giollar att dansa och gå PW men maskiner och sånt där skit!! Men nu har jag bollat lite med min kära dotter som tränar jämt och älskar det och hon kom med det värsta och bästa förslaget...träna med Thomas, vi ska göra det till våran grej och han kan ju peppa mig( gillar inte att nån träningspeppar mig för jag kan ju allt själv vet ni,haha) så det blir många steg att ta här!
Jag blir ju liiite glad och motiverad för mitt eget förslag är ju då att jag absolut mååååste köpa riktigt snygga träningskläder för att känna mig snygg när jag ska göra en såpass tråkig sak flera gånger i veckan så ikväll ska jag presentare mitt och Rebeccas förslag till Thomas, har inte vågat gjort det än för han kommer bli skitglad att jag helt plötsligt vill träna med honom och när jag väl gett detta förslag så MÅSTE jag ju starta upp. Jag har denna dagen att samla lite kraft inför presentationen att träna minst 2 ggr/veckan tillsammans (åååå det kryper i mig) och att jag innan vii startar upp ska och måste införskaffa den perfekta outfiten för att kunna göra bra ifrån mig!
Nä, nu kom en sjuk son hem från skolan så det blir att pyssla om honom lite nu innan jag ska hämta lilla trulsan från förskolan. sötisen ville ha våfflat hår idag innan hon skulle iväg kl 9, så där va det tur att hon vaknade med tuppen för vi hade all tid i världen på oss att fixa hennes frisyr! Tänk att ha det så varje morron.
Förresten så måste jagju visa vad som kom på posten igår från min storasyster Elisabeth:, ett paket till hennes lillasyster och hon hadeköpt ett likadant till sig själv! blev så glad, älskar armband och sånt ju:
Hon hade dessutom inte glömt bort den lilla som bor hos oss utan skickade med ett paket till henne också med armband och halsband i rosa med små hjärtan på och gissa om hon blev glad den lilla.
Supersött, lite suddig bild bara.
önskar er nu en superonsdag och kom ihåg att sätta in bra grejjer på ditt hälsokonto...vi kan ju peppa varandra i detta för vi alla vill ju må bra både i kropp och själ, eller hur?!
/Caztis
Söndag morron och bredvid mig har jag en lycklig liten tjej som äter klubban som Jonathan kom hem med efter besöket på hindersmässan m sina kompisar, så gulligt! 
Har ju haft en sjukling med krupphosta i veckan så det har varit att ta det lugnt med massa pyssel hela dagarna.
På väg till vårdcentralen i veckan.Igår tog vi kosan in till resterna av hindersmässan,skönt att komma ut lite efter rejäla krupphostedagar o nätter.
Redo för en tur till stan o självklart måste man ha sitt prinsessparaply och prinsesshandväska! 
Det blev snurrkarusell för lillan och.....Thomas ,fick ju panik när hon skulle ha med mig i den där snurrkoppen så jag fick tag i thomas arm och sa att han gääärna åker! 
Efter det så va det visst dax att köpa en stor Barbieballong Och dessa:
Satt dödsskönt i kistan när vi kom hem...fast först fick grillmästaren fram grillen för att fylla Jonathans önskan att få grillad hamburgare m bacon
 
 Det va en höjdarmåltid kan jag säga! Som jonathan glatt bjöd sin kompis på och han har sovit över i natt, alltid lika kul när nån kommer och sover över på helgen,det blir extra mysigt då. När  vi fikade på munkar så blev det en lördagsmix för prinsessan då hon inte kunde vänta med godiset en endaste minut efter att vi ätit mat för är det lördag så är det! 
 
 Jag har ju en sak som är det bästa jag vet, är obotlig.....jag fullständigt älskar att lära känna människor. Nya möten och även gamla relationer i nya möten....finns det något som är så härligt än att få ta del el vara en del av andra människors liv,om så för ett par timmar, till en period i livet eller en livslång relation. 
Jag tror att jag skulle passa som hon "Berg flyttar in" 
 
 Eller bara ta hem nytt folk på en heldag som "Mia på grötö"
asså seriöst så Skulle jag ju göra nåt för att skapa möten men också för att inspirera, ge input , kanske en superkick-off vilken tid som helst på året. En lördag & söndag....nämnen nu blir jag helt taggad här i Morgonsoffan!!
Vet exakt vad min vecka ska få utrymme till..wait and see. Nu är jag fylld av idéer och ska snabbt som tusan skriva ner mina idéer och sen skapa utrymme för att GENOMFÖRA det hela. 
Jag har under så många år skapat saker som jag sedan inte vågat genomföra och det TROTS världens bästa coach och vänner som trott på mig. Det är just det som många gånger kan vara kruxet och som sedan kan bli besvikelsen mot sig själv och som i sin tur istället skapar en låsning och just DÄR är man fast i sin egen tanke och känslofälla. Det spelar liksom ingen som helst roll hur många andra bekräftar och ser min eller din kapacitet , det kan visst öppna upp inom oss men det enda som kan föra oss framåt och ur saker, som kan leda oss in i exakt det vi vill det är mina och dina, våra egna steg framåt. Modet, kraften, orken, det är olika vad det handlar om. För mig handlar det just nu om att våga genomföra faktiskt. 
Det som tar oss fram till målet, dit vi vill är ju inte alla el den som tror på oss eller som finns med i processen, inte heller de som ger eller gör saker för att bidra till kliven framåt....det är BARA : I, ME and MY SELF som kan ta stegen och genomföra och tack och lov så har jag många som tror, peppar och har saker som driver mig framåt och jag tänker ju köra på här i år, out of the Box så i veckan ska det planeras och sättas datum på saker och sen kan jag börja förbereda och jobba för att genomföra det jag vill testa på arbetsmässigt i år. 
Nu är det dax att förbereda denna dagen....spännande dag för liten, ska bli kul att se vad hon gillar dagens aktivitet. 
❤️ Kramen: Caztis ❤️
 
Efter en fantastiskt skön och mysig helg så startar veckan upp med en ny måndag.
Har just pratat med min nya arbetsplats och med min nya chef och det känns så himla bra i magen!!
Är ju hemma med "A" under februari med och ska in och arbeta igen efter det.
Nu får vi här hemma en chans att integreras tillsammans i lite lugnare takt och det behövs när man kliver in i ett sådant här uppdrag....TIDEN.
Det finns inte en chans att kunna snabba sig och skynda på el pressa varken barnet eller familjen i en sådan här situation, alla behöver få känna sig för och kliva in i sina nya roller och barnet behöver verkligen få superutrymme och tid att hitta sig själv i sitt "nya" hem och i sin "nya" familj, plus att förskolan också är en plats där hon ska integreras i lugn och ro.
Vi ser dock lite olika på tid och utrymme för vårt samhälle är ju så pass styrt av ekonomi på många platser i alla möjliga yrken. Jag tycker att inom skola och förskola altså kommunen så är det styrt av ekonomi det allra mesta och det är så sällan det gynna varken personalen eller barnen som vi alla månar om och så fint skriver  i våra mål och andra dokument, samt i barnkonventionen....blir bara arg när jag tänker på det. Så himla mycket fina och bra ord och mål men SÅÅÅÅ lite verklighetsförankring. Klart vi ska hamål men det tar hårt att arbeta för att personal och barn ska gå i förstahand när det gång på gång blir avslag på grund av ekonomin.
Det finns så mycket bra saker man skulle kunna göra för att förbättra och stärka upp arbetsglädjen och motivationen på förskolor- det finns så mycket man kan göra som hjälper utsatta barn på förskolan och alla andra barn med såklart. Det finns så mycket man kan ge och göra för familjehemsbarnen men det är en sak som behövs främst och det kostar det med...TIDEN!!
Vet inte varför jag snöade in på detta nu men tiden är ju så mycket på olika sätt och detta var ju ett perspektiv , sen har vi ett annat perspektiv på tiden som jag älskar och som betyder mer än alla materiella saker och allt du kan önska dig, TIDEN!
Närvaron i tiden, den är så fin, bra, härlig,underbar och fantastisk på det viset att när du eller jag får någon annans tid och närvaron under den tiden så ger det tusenfalt mot allt annat och där är tiden så dyrbar på ett "presentsätt" tycker jag. Att kunna ge av sin fulla uppmärksamhet och närvaro i tid är ganska så specielltför tänk så många gånger som jag själv tex pratar i telefon och hänger upp tvätten samtidigt och skiriver till en sak på inköpslistan och viskar till sonen att göra sina läxor innan det blir för sent, samtidigt som jag ser en fläck på bordet och torkar bort den... i luren har jag altså pratat men inte varit närvarande men jäkligt effektiv vilket är en helt annan sak. Närvaron i ett samtal kan ju ge både mig och den jag pratar med en så fin stund fast att vi inte ses men det krävs att ta tiden, den närvarande tiden!
Detta är något jag skulle kunna blomma ut i ännumer men tiiiden rinner iväg och jag ska hämta "A" på förskolan, hon va så förkyld i morse så vi får se vad som hänt under dessa timmar nu.
Varför vår helg var så fantastisk va just pga att vi alla tog oss tiden att vara närvarande tillsammans och det skapar ju världens bästa känsla och jag mår så gott när jag kan ge min hela närvaro till familjen när vi är tillsammans.
Pulkabacken har fått stå ut med oss mycket sista dagarna och det har varit full lek och fantasi i skogen därikring med björnar och drakar och en skön koja att vila i.
När vi väl kom in så hadeJennifer och Calle "Just dance" race och det fångade lilla "A" helt och fulls så hon dansade loss ordentligt tillsammans med dom och sen själv- jättekul!!

Sen fick mamma Marie den briljanta ide´n att gå ut i förrådet och ta in alla kaplastavarna som blev ytterligare en helghit! jätteroligt och så tålamodskrävande det är för oss alla tror jag.
Tiden har varit en gåva denna helgen och jag vill plocka med mig det som ett veckotema att tänkamedvetet på varje dag flera ggr om dagen att vara närvarande och ge min tid till alla jag möter utan atthålla på med tusen saker samtidigt som är min styra eller brist...jag väljer att se det som en styrka ,haha
stor kram till er från:
Caztis