Ja, det undrar även jag idag, vart ska detta inlägg ska ta vägen med denna titel? 
Har ni varit med om det någongång, att livet blir lite som en transportsträcka? Och då menar inte jag de där resorna till och från arbetet eller till eller från plats till plats utan mer att det är själva förflyttandet i sig som har blivit viktig och man vill bara vidare hela tiden till nästa fast man inte är klar där man befinner sig. 
När det blir sådär så täpper ju det till hörselgångarna inåt och det blir oerhört svårt att kunna höra sina egna tankar eller behov...för det bara brusar och susar på den där "lyssnainåt" linje. Är ni med? 
Det är ju när man stannar upp och inte bara har nästa moment i skallen hela tiden som det över huvudtaget går att höra inåt. 
Stanna upp är ju också ett av de där klyschiga orden som sägs så fint men för att göra det lite mer enkelt då. 
Stanna upp:
1. Ta en paus mitt på dan en kortis, låta vissa saker rinna av en och vissa saker stanna och få plats inuti. Bara Andas lite. 
2. Rensa hjärnan genom att ta en PW eller ett pass på gymmet, genom att skriva loggbok el nåt annat fyndigt.
3. Lyssna på en bästa Ever låt som får en att komma på banan igen.
4. Träffa, eller prata med  en vän  
5. Vara ensam och tyst
6. Sjunga el spela ,kanske måla el läsa en bok. 
 
Oavsett vad du brukar göra så är det av vikt att göra någonting innan det har blivit en transportsträcka alltihop och hur tusan ska man Kunna hinna med det eller som jag ,glömska Ulla komma ihåg att pausa? 
Skaffa dig en påminnare! En riktigt bra och specialanpassad påminnare som varje dag eller innan varje riskstund där du trillar in i bruset och suset och bara springer på som en maratonlöpare. För det som händer då det blir brus och sus i en transportsträcka är detta fenomenet att kroppen sackar efter och immunförsvaret försvagas och vips så är man både magsjuk och har influensan under samma månad eller så dippar man känslomässigt och fattar ingenting om varför man är lessen eller känslig, trött på människor och allt känns tråkigt. 
Ibland pratar ju livet till oss förfulat genom olika saker eller människor , det är den förmånen som vi alla har om vi bara lyssnar. 
Det kan va ett program på tv:n, ett barn på affären , en tant på bussen eller din närmsta vän el fiende. Gränserna sätter vi endast själva och det är vi nog alla rätt så bra på tror jag. 
Vad en påminnare kan vara förutom en person? 
 Allt eller det som får din uppmärksamhet och ditt fokus.
- att skriva en loggbok varje kväll, som en resumé av dagen.
- att lyssna på den där låten som talar så till dig nu
-Promenaden 
- ceremonin du kan skapa
Det är endast vi själva som sätter gränserna och jag har en sak som jag ska använda mig av nui den situation jag står i med olika saker som jag far runt i just nu. 
Har ringt runt till VARTENDASTE blomsteraffär i Örebro för jag bara supermåste få tag i en pelargon!!
Haha ja det kan ju låta stört men det har sin anledning och helst vill jag ha en mårbacka pelargon eller en kärlekspelargon! 
Mårbacka 
Kärlekspelargon
Och det FINNS INTE EN ENDASTE ATT FÅ TAG I!!!! 
Och jag SUPERMÅSTE ha en bara, så är det för det ska bli min påminnare ! Kolla här hur den ska skötas 
 
 
Ser ni det jag ser? Livet som det är, jobb, kanske främst relationer!! Kolla och se! 
Dessutom så har ju pelargonen sina olika blomstringtider och vilar däremellan under höst och vinter då den bara samlar kraft och näring att få blomma...och där mina vänner har vi höst och vintertilliten!! Som det kan vara ibland i relationer med, man vet inte vart den nedre befinner sig riktigt, bara att det inte ser så blomstrande ut för mig kanske men tilliten och kravlösheten behövs i allafall för att det ska kunna hända nåt lite längre fram. Energi och omsorg behövs eller bara vara tid. Samma sak gällande jobb eller annan sysselsättning. Nu kommer min älskarhatarmening här : LITA TILL PROCESSEN! 
Vad står det i skötselråden att man ska göra annars,jo, rensa bort vissna blad och blommor och hallå!! Ta då bort hel stjälken, blomklasen och eller bladet. Ja det kan vara så ibland med att det är nödvändigt att rensa och skära bort vissa saker , beteenden, relationer eller saker ur sitt liv om det någonsin ska ta sig igen. Hualigen vilken grej va? 
Jag är definitivt inte en kvinna med varken sinne eller känsla för blommor men här ska odlas eller utmanas,haha 
Jag bara MÅSTE ha tag på minst 1 pelargon...ja!jag kanske ska bli den nya pelargonuppfödaren eller vad man säger, så kan jag driva upp pelargoner som jag ger bort i metaforpresent till personer som vill ha ja, som påminnare så vi alla blir bättre  att ta hand om oss själva och våra liv. 
Mer av mitt inlägg blir det inte just idag för nu blev jag så i gasen av att få tag i min första pelargon att jag ska knacka på hos en granne jag tror kan äga en och visst vore det coolt att få ta ett skott och se hur den ser ut till våren....det måste ju liksom dokumenteras också ...haha blomsterbritta in action. Jag gillar ju livsmetaforer och denna är ju som klippt och skuren i mitt liv just nu på många olika plan. 
Stor kram
/Caztis 

Kommentera

Publiceras ej