Halli hallå! 
Har haft en period där jag haft svårt att bara blogga vardagligt och dela med mig av alla härliga små och stora stunder som sker här hemma och i livet här hos Caztis.....
Ibland är det nog bara så att processer som är lite mer djupgående eller som i mitt fall just nu när jag ändrar riktning , det kräver liksom ett annat fokus en annan omsorg Genom att stänga lite om mig. 
så är det i allafall för mig i tider av nödvändig förändring att jag drar mig lite mer tillbaka och håller lite lägre profil för att kunnavara uppmärksam på signalerna som jag behöver ta varje steg i rätt riktning. 
Just så, att justera seglen lite så vinden kan fångas upp av seglen så skutan går åt rätt håll. Att ha klivit utanför min egen komfortzon är tydligt och vad som ska hända framöver är väl bara livet som vet. Själv har jag uppladdning och bra input som mitt tema nu och där må ni tro att jag gödslar på med allt möjligt som bara gör och ger mig energi och styrka. 
Ni vet ju att i mitt "Golden year" har jag rensat ut, klivit ur och kastat grejjer för fullt och det skapar ju någonting.....
UTRYMME, ja, som när man rensar i sin iPhone/ mobil på bilder och annat ja då skapas ledigt utrymme som bara ropar på en sak: FYLL PÅ MED NYA GREJJER!!! 
Säger som kishti Tomita : Hallelujah moment!! 
Jag har nog gjort bland de sista rensningarna på mitt Golden year (ja min senaste rensning ...oh My god!!!! Det lär skapa ett fett stort utrymme för något så mycket bättre and I can say that Im waiting for results) 
I utrymmet "relationer" har jag varit med om det mest fantastiska.... Min bästa vän från långt tillbaka i tiden: 
Hur ska jag formulera mig, våra vägar riktades helt enkelt åt olika håll för mer än 10 år sedan .Det fanns inga som helst oklarheter oss emellan utan det var verkligen bara olika vägar som väntade på oss. 
Det som hände för ett par veckor sedan var just det att våra vägar återförenades och efter alla år så var det som att vi aldrig varit ifrån varann 
Är inte det Amazing???!!! 
Ingen är gladare och Tacksammare än jag! Johanna ÄR en person som jag kan vara allt inför och hon är mer än störtskön, äkta och framförallt sann emot sig själv & sånt har jag stor respekt för. 
Vi har samma typ av humor och djup. Är tacksam till livet att hon kom just nu och det ska bli så kul att se vart vår resa ska ta vägen denna gången. 
Den senaste tiden har jag haft fler supersköna och glädjefyllda möten med personer som jag inte träffat tidigare eller på väldans läääänge och det är exakt samma där, det är som att det bara klickar rätt och ger såååå mycket tillbaka. 
 Här är några av dessa möten 
Elene , Marie och Carry , Jag kan inte annat än säga att 
Livet levererar stundtals med små och stora Gyllene ögonblick! Det gäller bara att vara Uppmärksam för att se och ta emot dom. 
Min kära man fyllde år i söndags och vi alla i familjen va på cocothai och åt supergod mat!! Vi firade med paket och att bara vara tillsammans , ja det händer ju inte allt för ofta nuförtiden med en 20 åring som flyttat hemifrån och en 18 åring som hämtar andan här gemma för att sedan dra in till stan igen.... Livet är som sagt föränderligt och fantastiskt. Mina barn växer upp och jag njuter av at se hur de formar och skapar sina liv. 
I fredags så samlades vi igen mina bästa tjejer hemma hos Linda denna gången för en superkväll m go mat musik och och en massa babbel och skratt. 
 
Allt kan hända en dag eller kväll när vi strålar samma , tänk vad viktigt att skapa utrymme för just dessa kravlösa sköna stunder. Linda fick håret klippt denna kväll också, riktigt snyggt måste jag säga. Hehe 
Innan jag avslutar detta inlägg så vill jag bara varmt rekommendera 2 saker
stöd bröstcancerfonden ,skänk pengar och köp saker som stödjer rosa bandet förvildar ev cerforskning och bättre mediciner och behandlingar. Vi alla(nästan)känner väl någon som drabbats av cancer . Var 3 person drabbas fortfarande och vi alla k ngöra något för att förbättra oddsen att överleva. Min andra rekomendation idag är att se till att höra a dig till någon du bryr dig om eller tänker på, ett sms ett telefonsamtal ellhranna , tala om varför just den personenbetyder nåt för dig ellerbara skicka en kram. 
Livet är alldeles för kort för att slösa tid på att bara tänka bra el fint om andra, säg det! Visa det ....dessutom så ger ju det så mycket tillbaka när man uttrycker sig till någon annan, eller hur! 
Helt enkelt Amazing 
Kramen /Caztis 
Hå och hej me "fabbro Frej"
Långpaus och reflektion...ja, Jag är ju av den sorten som MÅSTE pausa, stänga dörren, vara ensam, ladda och landa. 
NÄR jag INTE gör det så mår jag inte så bra utan tömms lättare på energi och inspiration, thats it, thats who I am! Och vet ni vad?Trots denna stoora insikt om mig själv så  hamnar jag i det läget att jag stänger av den där signalen, ensamsignalen....den bästa signalen som egentligen finns om du frågar mig. Där kan liksom ALLT hända. Det handlar ju om att ge sig själv en chans att kunna skapa reflektion.
I reflektionen så släpper mycket av kraven, pressen och störningsmoment som tar energi. Det handlar om, för mig i alla fall, att samla energi och öppna möjligheterna att se saker ur flera perspektiv men när jag struntar i att göra det så kör ekorrhjulet igång och "jäddrar" va det går undan och vips så är jag tom igen och igen, kanske tillochmed att jag missat avfarten till det där jag ville göra eller starta upp?
Det finns dock fler sätt att reflektera och hitta öppningarna inuti där man boostar sig själv eller ser utmaningar eller saker hos sig själv att arbeta med. Att stänga dörren är ju en sak och tystnad en annan , sen har vi det som en av mina absolut bästa stjärnvänner Linda brukar säga, att hon reflekterar bäst I produktion och det har hon en stor fet poäng i. 
Jag kan stilla mig och lyssna inåt men det är faktiskt så...tex just nu när jag är produktiv och skriver, vilket är ett av mina specialistområden när jag väl sätter mig och gör det...DÅ händer det någonting med mig. Jag hamnar i en stor reflektionsprocess som startar det ena efter det andra i positiv riktning. Jag mår så gott och brukar nästan alltid, ja 99,9 % av de inlägg eller annat skrivande jag utför så får jag nya ideer och kreativa tankar, ja det skapar liksom ringar på vattnet.
Under ca 1 år så har jag varit ganska så mindre bra på att just reflektera som jag vet är bra för mig för jag har låtit andra saker få ta alldeles för stor plats.
Nu har jag tryckt ordentligt på pausknappen,så jag säger VÄLKOMMEN  reflektion och boost!!
Det har såklart hänt roliga och härliga saker senaste veckorna och eftersom jag inte skrivit så mycket så kommer lite bilder här, jag startar med 2 veckors  weheartit:
 
Asså bilder är ju sååå härligt bara
 och fortsätter med lite kuligheter:
Jag och Sanita va och hälsade på våran bästa Linda när hon opererat sig, barnen på vår förskola hade ju klart också skickat med massa fina teckningar och pärlarmband och halsband och naturligtvis så va vi bara tvungna att klä ut oss lite inför besöket
 

Bästa Linda, du är ju min hjälte du!!
Dock fattades våran Carro just då men snart blir det  tjejkväll igen med hela goa gänget!
Nu i torsdags så va Jennifer och jag och åt lite kvällsmat tillsammans på stan och sen va det dags för TEATER, men snälla säger jag bara!! varför går man inte på teater oftare, det är verkligen underskattat. Så himla bra den var och så sjukt härligt med liksom levande föreställning. Vi var på länsteatern och föreställningen Jumpy så ta dig tiden kära du att gå med någon du gillar att vara med...se den.
Nu ska jag ta mig i hampan för en PW, ut i kylan...brrrr , hatar kallt och tror att jag egentligen va tänkt att vara född i ett land som alltid har sol och värme. För mig gäller det att ordna det mysigt och varmt såhär denna årstiden men har ju rensat ut och gett bort en massa kläder så nu letar jag efter 2 onepiece, en i svart teddy och en i vanligt material- skönt m onepiece men oerhört opraktiskt om man är frusen och MÅSTE kissa...haha
Stora kramen på er och kom i håg att leva i The Power of Now , det underlättar även fast det kan verka tvärtom emellanåt:
/Caztis
 
 
 
 
Vi har nu gått in i sista kvartalet av 2013 och det får mig oavkortat att relatera till mitt eget år och vad jag hade och har för saker som jag vill ta tag i , genomföra eller att slutföra.
Den sista tiden har jag ju skrivit och varit i den där "Rensningsprocessen" som ni vet ,och det är för mig livsviktigt och apjobbigt på en och samma gång.
Det som är positivt när man rensar ut saker ur sitt liv som är kanske bara av vanagrejjer, relationer, intressen ,arbetsuppgifter, arbete, eller kanske i hemmet...garderoben el inredning,, med sig själv tex. beteenden eller ovanor,vanor, rädslor, utvecklingsmässigt, mentalt eller fysiskt i kroppen, ja, en rensning sker ju oftast inte bara på en punkt när man kör igång utan det tar ju både det som är inuti och utanpå för oftast hör det ju ihop allting , det inre och yttre på nåt vis. Det är ju bara att kolla sig själv i ögona en väldans supperbra dag då glädjen att finnas bara sprakar ur ögona till den där dagen då allt allt bara skiter sig och livet känns oroligt och ledsamt..dom ögonakräver nästintill solbrillor eller en hel bytta glitter i sminkningen för att inte sjunka djupare, jag skrattar lite för jag hård drar ju allt i inlägget för att liksom vara så tydlig i min beskrivning som jag bara kan.
Har en perfekt bild för det med at vi har ett djup och en yta som hänger samman och påverkas solklart av varann på ett eller annat sätt

Varför är det då nödvändigt att rensa ibland. Jo, för det första så kan du vinna både mer kraft energi och bättre sinnesstämningar...när du rensar ut någonting oavsett vad så frigör du ju utrymme som leder till en lättnad och kanske en medföljande sorgeprocess också, för så tycker i alla fall jag att det är för mig, att även om jag rensar eller tar ett kliv ifrån någonting och att det är nödvändigt så gör det jädrans ont också och emellanåt är det så sorgligt med för en tid. Det som är till fördel mer när man tar bort eller kliver ur någonting/rensar det är att det också frigör utrymme för nya saker, för det blir ju hål där det tas bort nåt ju.
Det är ju det som är det häftiga och fantastiska och som även kan få vara ett redskap för mig när jag lämnar eller kliver ur någonting för att jag vill eller bara för att det drar och tar mer än det ger tillbaka...ajaj vad det där känns...MEN det är ju desto härligare när hålen fylls upp med någonting som ger tillbaka, som skapar lust och glädje, som ger energi och kanske nya visioner och mål.
Jag kan väl vara en av de första (förutom mina bästa förebilder just nu) Hanna & Amanda (Fredagspodden) som kan erkänna att jag har rensat "fett" mycket detta året både i saker jag tar mig för, i relationer ..det värsta området tycker jag men kanske också det som kommer att ge tillbaka mest också.
Sista kvartalet nurå, kom igen gott folk, häng på att göra en sjysst slutplädering för at skapa ett bra utgångsläge för kommande år- nej då, det är inte alls så långt kvar på året men det innebär inte heller att det är kört med att släppa ,kliva in i eller kliva ur saker.
Den sista delen av året kommer jag att att kalla för:
" The outline of the Golden year "
 
Jag har ett par saker kvar att kliva ur och kliva in i under den sista delen så det gäller att inte ligga på latsidan Fast att det känns aningen stormigt just nu.
 
För er som tycker eller tänker att det vore läge att fru Caztis "taggar"ner lite och bara är så är det ju så med mig att jag har fått tillbaka mitt liv , ett liv efter så många års trauman och annat kollijox så jag har blivit en person som alltid vill utvecklas vidare ,vara en som inspirerar vuxna på olika sätt. Jag är och vill fortsättningsvis också vara ett språkrör , en famn för våra utsatta barn. 
Jag är en Pippi Lotta ,tjolahopp🎶Och som det är nu så rensar Pippi i villa villekulla, gissa om det ska ställas till med fest när det är klart?! 
 
Kram/Caztis