Må hända att detta inlägg kan bli något utav ett "djupisinlägg" då jag är inne i en period där jag reflekterar över olika typer av relationer och hur de påverkar mig /oss alla på olika sätt.
en viktig detalj i detta ÄR ju förstås att vi alla har fått en och samma sak tilldelat oss, sedan är det olika i hur långt vi kommit i den insikten och hur vi hanterar denna sak, nämligen VALET! Valet i hur vi LÅTER någon annans känslor, ord och handling(både bra och dåliga menar jag då) påverka oss. 
Alla har vi fått den resursen skulle jag vilja påstå att det är, att styra och själva bestämma över hur vi hanterar och låter våra känsloliv påverkas utav andra. 
Jag har medvetet tränat mig nu under ett par år nu i att hitta ett sätt där jag kan stå i situationer, tillsammans med olika typer av människor där det är både är kaos, stress och tråkiga attityder att handskas med, utan att låta deras känslor påverka mig så att jag själv dras ner och tar över deras känslostormar.
Även i nära relationer där det ibland kan bli fel, missförstånd och konflikter. Måste då tillägga att det är  hlet klart tuffare att ta kommandot över sitt känsloliv ju närmare en person står. Det finns en bild jag gillar som är riktigt bra att tänka på i just dessa lägen, här kommer den: 
 
 
 
Tycker att bilden och texten säger allt, ett fantastiskt redskap att träna sig att använda, det är ett av mina 
bästa coachtips faktiskt att ta till sig och träna på för att kunna se på både situationer, konflikter, personer och relationer både utifrån sitt eget perspektiv men också från andra personens perspektiv och rätt och slätt utifrån el som på bilden så kan man ju alltid zooma uppifrån.
låter enkelt men kan vara riktigt klurigt om man är van att känna saker hela tiden utifrån sin egen känsla bara.
Jag har tränat länge nu och i 8 fall av 10 kan jag stolt säga att jag klarar av att distansera mig och inte ta över andras känslor el gå in i mina egna för starkt om det inte är bra känslor då förståss.  
 Vill verkligen tillägga att detta innebär då inte att jag stänger av utan att jag är Mer närvarande än tidigare och på grund av det så kan jag skilja på vad som är den el de andras känslor och inte mina. På det viset har det också blivit lättare att se saker och känslor ur flera olika perspektiv vilket gör att det dessutom finns utrymme att kunna skydda sitt eget känsloliv och att kunna vara mer medveten om fakta istället för att storma iväg åt olika håll och ta såååå mycket onödig energi. 
 En av mina närmsta vänner sa för ett tag sedan till mig när vi pratade om olika typer av relationer att en nära relation ska kännas: trygg på det viset att man ska kunna vara sig själv och kunna brista och ändå veta att relationen står kvar, kravlös på det viset att det finns en tillit oavsett hur olika man än är och vilka val man gör i livet och lätt i hjärtat. 
Mitt tips till er som läser är att oWaern relationer tar mer energi än de ger, om du inte kan vara dig själv utan att behöva känna att du ska försvara el förklara dig, om det inte känns lätt i hjärtat, gör då slut med den relationen. Du klarar dig bra utan att dräneras på negativa känslor. Detsamma i situationer el konflikter, satsa inte på att vinna hela tiden. Satsa på att spara energi så du kan vara den du är och ge det du vill.
Alla har vi samma rätt att finnas till, vara dom vi är och göra de val vi själva vill i livet utan att känns oss fel el kravfyllda inför vår omgivning. 
Här kommer min favoritbild just nu(kan ju bero på att jag är inne i just den här fasen där jag funderar på och vill dela med mig till andra om relationer & reaktioner) 
 
Visst är den kanon? Gjorde den alldeles by My self...taraaam! Haha 
innan jag avslutar mitt inlägg idag så vill jag tillägga att även komma ihåg att i de situationer du behöver se från ett annat perspektiv så var öppen för att se att IBLAND kan det även vara så att när en relation eller situation är under förändring/omstrukturering till det bättre så kan det både se ut som att allt rasar, går åt "pipsvängen" ,det kan kännas jobbigt och ändå ska du stå kvar så var noga med att när du byterperspektiv, se då från olika håll och döm inte ut situationen el relationen för snabbt! 
Ibland är det klockrent att bara lämna och göra slut och ibland kan magkänslan säga: Bida tiden, vänta in, lägg inte ner så mycket tid på att tänka och tolka. Låt det vara , det blir bättre. 
Nu önskar jag er en bra och skön avslutning på denna veckan, söndag. Själv har jag nyss kramat om min goaste Jennifer som denna gången packat sin resväska till Budapest(sist var hon med vBelgien Bryssel) och nästa resa går till London . Glad att hon gör detta då jag var en tjej med så låg självkänsla att jag inte trodde jag kunde resa och leva fritt på det viset. Det ger mig lika mycket när hon reser och upplever som det ger henne. 
Ja, det är ju paradoxalt då jag alldeles nyss satt här och grät för att hon ska åka, men tårarna handlar mer om att jag inser att hon är stor nu och fixar med så mycket själv och jag är ju fixarmamman.se så processen att hon blivit stor och 18 är ju ganska jobbig även fast jag är så tacksam och glad att hon är och gör det hon vill.... Det gäller att byta perspektiv nu va? Haha 
 
❤ Min fina Jennifer ❤
kram på er och ta dig tiden att reflektera över dina relationer och situationer du står i, kanske dags att rensa lite eller kanske bara låta  saker vara som de är och bida tiden. 
 Nu ska mamma Marie tvätta lite och fixa, för Jonathan är snart på ingång, han har sovit hos en kompis ...gissa om jag ska kärleksbomba honom?!!
/Caztis 
 
 

På väg till jobbet, börjar 9 idag= Sovmorron!!
Vad kan göra en bättre start på dagen än att ladda med härlig musik och en podcast?ja, jag fick tipset av Rebecca (dottern) att ladda ner den appen på iPhone och det tackar jag för! Mina favoriter är systrarna/vännerna Hannah & Amanda.
Musiken jag lyssnar på nu är också en skön nynedladdad app som heter Radioplay.
Delar med till er som läser- ni ska ju också såklart få chansen att ladda med nåt som ger en bra,skön start.
Ni har säkert era egna bra sätt men att utöka sortimentet på "brastart"grejjer är väl bara ett megaplus.... Det där måbra-kontot ska vi se till att hjälpa varann att fylla på.
Bilder på apparna kommer här nedan
Nu ska jag kliva av bussen i "mitt"vivalla!
Torsdagskram:
Caztis

På väg hem nu med bussen....har träffat Anna-Lena i kväll.
Ja vi har inte setts på ett tag och nu ÄNTLIGEN hade vi lyckats pricka en dag som funka och vi bestämde att vi skulle ses hemma hos henne en stund och bara äta nåt litet och lätt.
Jag försökte med att jag kunde ta med nåt el så men hon skulle fixa nåt lätt sådär.
Så kul att bara träffa henne igen och när jag kommer in i hennes kök så har hon fixat den finaste "plocktallriken" med massa goa saker på...skinkor som jag inte kan namnet på och ostar sallad vindrutor ja allt möjligt o bröd hon rostat m olja och grejjer...plus ett glas rött vin.
Asså jag blev så överraskad liksom att hon fixat så mysigt och fint för mig.
Tänk vad lite kan göra mycket inuti!
Lite lätt va som en lyxig bjudning och vi har skrattat och pratat om allt mellan himmel och jord på bara nåra timmar.
Tacksam och glad att jag har människor runt mig som bara är så fina och härliga.
Himla gla för bästa bjudplockmat tipset!
Nu är jag redo att komma hem och dansa ett varv m bazil och sedan ladda för resten av arbetsveckan.
Kramen
Caztis