Jahopp! 

Massa att slutföra idag.... Sånt som kanske verkar lite stressigt att fixa med nu sista dagen på 2013 men jag har en ide' om att jag vill avsluta med att ta bort alla gamla mail på datorn, alla sms på telefonen, alla bilder på iPad och iPhone ska flyttas över på datorn ,altså tömma allt sparat.
I år känns det som att det är hög prio att kunna avsluta och starta upp 100% tom för att kunna fylla på med 100% nytt.
För mig är det rätt så stort att ta bort och flytta över av nån anledning.
Vet att det kanske verkar knasigt men jag tror ärligt att för mig så kommer det att kännas inuti...att jag har släppt och kan öppna upp för nya året, att kunna släppa andra saker som är mentalt tror jag hänger med på köpet för många gånger är våra handlingar sånt som öppnar för många andra saker. Ta tex min hela rensningsprocess i relationer, jobb och annat.... Tror det kom sig för att jag startade upp så enkelt som att rensa i garderober och kastade massa skit som bl.a. Jag hade stoppat in under sängen, bland gammalt smink och smycken, det ena leder till det andra och jag har på nåt vis kommit dithän genom allt jag rensat och tagit kliv ifrån som inte fått mig må bra ,att det är av vikt att våga ta sina steg för att se vad som väntar bakom nästa hörn.
Jag står idag där jag önskat sedan jag va ett litet utsatt barn själv, familjehem! Tack livet säger jag och tack familjen som är med och satsar tillsammans med mig.
Att stå upp för sig själv, sina drömmar och sin intuition är vad jag vill skicka med er inför 2014, så har ni inte rensat än, en uppmuntran från mig är att göra det, på ditt eget sätt och i din egen takt.
Jag tror att både livet i stort och relationerna vi skapar blir starkare och mer kravlösa om vi är trogna oss själva för alla vill ju ha närvarande och ärliga, äkta relationer...åtminstone de jag har runt mig.

tack för i år och jag önskar er alla en bra dag,ett bra avslut och en toppenstart på 2014 

 

❤️Bilder från weheartit - Enjoy❤️ 

/Caztis 

Knepar och knåpar med mitt nyårsinlägg.
Har inte prioriterat att blogga under en månad nu av den enkla anledningen att lilla prinsessan flyttat hem till oss.
Hon har nu bott hos oss i 4 veckor och börjar så smått hitta rutinerna och lära känna var och en av oss och vi alla i familjen står helt öppna för vad hon behöver och vill. Det är en mycket speciell situation att stå i både för lillan och oss. Hon är ju 3 år och är ju då både liten och stor på samma gång. 
Att vara familjehem är helt fantastiskt och jag måste verkligen höja hela min familj som allihop på sina olika sätt och med sina specialiteter tagit emot och är så fantastiska med lillan. 
Nu är vi lediga och har varit hemma och lär känna varandra. Julen har varit så härlig och nu är mina föräldrar här ett par dagar vilket också har fungerat bra. 
Lite mys och gos med Jonathan 
 
Såklart att ballerinadräkten ska vara på när man städar...tänkte ta efter,fast m klänning! 
En riktig liten pysseltjej.
Idag skulle vi shoppa nån glittrig klänning till lillan men en bestämd och nöjd tjej kom hem med ett par fantastiska glitterskor och ett par rosa solbrillor med hello Kitty på...hahaha så skön hon är!! 
Nåja, Varje år runt denna tidpunkten så kör det igång....avslut och förberedelser inför nyår och det nya årets uppstart.Jag går liksom in en slags mental process under hela veckan innan nyårsafton. 
Nu tror ju jag att man kan ha sina brytdatum när som helst under året men för mig är det viktigt på något vis att samla mina   tankar inför nystarten på året. 
Mitt år har varit både och- kanske just så som livet är för oss alla, både och liksom, 2013 startade med bravur och jag va inne i ett riktigt härligt flow eller vad man ska säga. Firade in nya året med min storebror och hans familj. Jag fick kontakt med min storasyster Elisabeth och har träffat henne och Jonte ett flertal ggr, så fatastiskt för mig att få lära känna mina syskon. Mycke lades på plats och sen kom den där tidpunkten som tog tag i hela mig och 
Allt övergick till en endaste stor rensningsprocess på alla möjliga håll och kanter, tufft och skönt på samma gång. 
Allt verkade sluta( rensningsmässigt ) i oktober då jag beslutade mig för att byta arbetsplats och i november blev det klart att jag fick nytt jobb.... Dock i vivalla fortfarande då jag tackat nej till andra tjänster närmare mellösa och det gjorde jag endast för att det känns som att chefen som jag nu tackat ja till att arbeta för är öppen för utveckling och även för en Pippi Lotta som mig. Jag har ju så svårt att bara få vara fyrkantig och arbeta på en avdelning m barnen, måste isom få inspirera och arbeta medvetet med att stärka personalen att se vad de har och vilka dom är, skapa en sann arbetsglädje, klarar inte att bara arbeta m barne för om inte de vuxna mår gott och trivs så kanju omöjlig barnen känna trygghet och tillit....thats it! Behöver få kliva utanför och ge pedagogerna positiv energi och inspiration. Visst är jag lite pirrig inför detta men intuitionen är god och då kör jag tills jag ska göra någonting annat. 
Jag är så tacksam och övertygad om att resultatet att jag fick tummen ur att ta kliv utanför min jobbtrygghetszon är resultatet av "the golden year".... Det va ingen lätt resa och inget lätt beslut då jag varit med och startat upp sagogården. 
I samma andetag vill jag lova så dök förfrågan upp från socialen , om vi kunde ta emot en liten 3 årig flicka på heltid, tillsvidare ,ett Lvu och det dagarna innan första advent! Sagt och gjort, alla i familjen kände att detta va rätt och nu har hon bott hos oss i 4 veckor lilla hjärtat. 
Allt synkade så bra i jobbavslut och att bli familjehem och när det går lätt då ÄR det bara rätt. Våndan att ta sig igenom nyckelhålet innan allt öppnades upp ska vi inte prata om....men i efterhand så fattar jag att det va just allt som hände, både praktiskt ,mentalt och känslomässigt innan var ett måste för att kunna hamna just här. 
Ingen är gladare och mer tacksam till livet att stå i detta uppdrag som familjehem. Att få vara en del av en liten persons liv, till trygghet, uppbyggnad av tillit och bara lugn och ro, det är ett stort jobb 24/7 och värt VARTENDASTE sekund. 
Jag kommer av sekretess inte kunna lägga ut bilder på henne som jag skulle vilja göra med ansiktsbilder rakt framifrån men som ni ser så från sidan och lite nerböjt funkar. 
Nu vankas nytt år och det är så mycket som  rör sig inom mig....
jag har ett par temaord som jag har för de första månaderna 
- uppbyggnad
- utgivande
- sol 
- långsiktiga mål! 
Jag är ju skapt för att utvecklas och ta nya steg. 
Jag har ju länge velat hålla föreläsningar och kick- off helger, inspirationsdagar och coacha mer och vissa saker tänkte jag göra under 2014 men nu ligger fokus på att vara familjehem och se till att lillan bara får landa ch starta upp hos och tillsammans med oss så bra hon bara kan. 
Mitt 2014 känns som ett spännande år...jag är fylld av förväntan och nyfikenhet. Tror att jag ska satsa på att bli bättre på att överraska , japp, så får det bli! 
Med dessa ord avslutar jag detta inlägg och hinner jag imorron bitti så blir det nog ett par rader. 
Stora kramar från/Caztis 
 
Sitter framför barntv:n och njuter av lugna morgontimmar. 
Rutinerna är definitivt ändrade liksom kvällsrutinerna.
Det är fantastiskt och jag älskar att äntligen ha fått ge en liten person ett extrahem och en extrafamilj att få vara en del av. 
Första veckan har nu gått och vi börjar hitta rutinerna tillsammans. Hon verkar trivas hos oss och tycker om oss alla. Hon gör det så bra lilla "A" och vi gör verkligen allt vi kan hela familjen för att hon ska känna sig välkommen och sedd. 
Hon älskar sitt rum och sover så gott om natten. 
Jag kommer att vara hemma och tjänstledig nu fram till slutet av januari då vi hoppas på att hon ska ha fått en plats på förskolan här ute i mellösa. 
Jag har fyllt år i veckan och blev så uppvaktad av mina älskade barn, min man och Carro som kom ut. 
Jag fick så fina presenter....pyamas, morronrock, bodybutter 5st från bodyshop, örhängen från laila bagges märke Rock by Sweden och en så fin blombukett och en biljett till konserten m Marie Fredriksson. Vi åt god mat och tårta och bara hade jättemysigt tillsammans. Så tacksam över min familj och mina nära. Lilla " A" smälter in så bra och har fångat allas hjärtan i familjen. 
Här är lite bilder från vår första vecka tillsammans. Kan inte lägga ut bilder på hennes ansikte än då jag måste få godkännande av hennes vårdnadshavare.
Fina buketten 
Nöjd mamma!!!
Pepparkaksbakning var ju klockrent och väldans gott....
Adventskalendern fick sig en rejäl omgång....alla luckor skulle öppnas på samma gång ,haha och roliga saker bakom ALLA luckorna. 
Utflykt i lekparken va ju en höjdare och skojigt när de stora fåglarna flög iväg med våran påse m kakor! 
Handavtryck till att sätta upp i tavlan i rummet. rosa är favvofärgen 
veckan har gått bra och jag har verkligen fått smak på att vara familjehem.känns som att jag kommit hem i mig själv. 
Ska sätta igång att blogga lite mer nu men första veckan har fått gå till att bara vara i närheten av prinsessan. idag ska vi åka och köpa en pulka och så är det ju bästa dagen.....LÖRDAGSGODIS!!!! 
Kram /Caztis