Fin fjäril ropa jag och tog ett kort på en av alla de fjärilar som besökt oss i köket under sommaren. Denna lilla fina satt precis vid en av katternas matställe på golvet och JUST som jag tagit kortet för att föreviga sommarens lyckospridare så hoppa Melody fram och smaska i sig lilla fjärilen i ett nafs..... Snacka snopet! Va gjodde du Melody sa jag och så tog jag en bild på finsmakaren som fortsatte m huvudrätten. Idag blir det städ och packning för vi drar vidare i morron till min STOREBROR och hans underbara härliga familj. Ja,det är så speciellt eftersom jag inte träffat min bror mer än 2 ggr tidigare i mitt liv. Vi är halvsyskon,har samma mamma. När vi sågs första ggn i oktober förra året så blev det överraskande så att vi båda faktiskt kunde känna att vi va samma familj,jag menar att det är ju abselut inte självklart att man känner kopplingen bara för att man heter syskon men det blev så och jag blev Vips faster åt Sara och Erica vilket känns underbart. De va hos oss i sommarstarten och nu åker vi dit i morron. Spännande!!!! Kram från Caztis

På väg hem nu efter så härliga fina dagar i Göteborg hos mamma och Kjell. Ett snabbinlägg nu från bilen så får det bli mer i morron när jag vaknat. Här kommer bilder från våra dagar. Promenader i Majorna och vid hamnen ,naturhistoriska museet och mys m mamma. Kram Caztis

Halloj!
Har varit extremt dålig på att blogga fast att det bubblar av tankar och saker att både visa och bara få dela.
Läser ju bästa boken ever nu("Att lära med hjärtat") och den kan man inte lusläsa utan det är en sån där som måste lägga till sig därinne och få ta lite plats för eftertanke och inspiration... - i allefall om man har ett stooort brinnande intresse och känsla för "våra små".Barnen!!
 
Jag funderar MYCKET på min egen roll som pedagog. och vilken OTROLIG FÖRMÅN det är att vara en del av barns liv....
Att arbeta på en förskola kan ju fortfarande tros som at det handlar om att vakta barn och det kan hända att det är  så på många förskolor runt om i vårt avlånga land,trots att vi har ett uppdrag att följa både enligt läroplanen för förskolan ,trygghetsplanen och styrdokumenten.
Vet att jag kanske sticker ut hakan el näsan lite i blåsvädret nu men det ÄR ju så att våra små ska inte passas enligt robotmodellen eller vara i omsorg av trötta pedagoger som snubblat in i branschen och som inte är intresserad av att arbeta med ett barnperspektiv eller med  ett förghållningssätt som samspelar och brinner för varje enskilt barns utveckling och rättighet att bli sedda just där de är och befinner sig i sina liv. 
Den medvetna pedagogen arbetar med sig själv som sitt största arbetsredskap, hon/han arbetar med sitt hjärta och med en stark känsla för  varje enskilt barn.
Familjen är då inte heller bortplockad, ett påhäng eller ett nödvändigt ont. Familjen, vårdnadshavaren är lika viktig att ha ett intresse&känsla för som för barnen.
Det är en rikedom att leva nära barn och i ett tätt samarbete med föräldrar.
*Bygga Tillit
          *Ge redskap både socialt och Emotionellt
*Skapa och leva leklust
*Lyssna och se signaler som barnen visar eller inte visar
 
 
 
 
(Bilder hämtade från google)